НАЗАД

HAYA LABS HYALURONIC ACID 40 MG / 30 CAPS

HAYA LABS HYALURONIC ACID 40 MG / 30 CAPS

 HAYA Hyaluronic Acid известна като „Ключът към фонтана на младостта”

     Забавя появата на бръчки и признаците на застаряване
     Спомага за изравняване тона на кожата
     Насърчава здравето на очите
     Помага при проблеми със съединителната тъкан
     

Какво представлява хиалуроновата киселина?

Хиалуроновата киселина е несъдържащ сяра глюкозаминогликан, широко разпространен в съединителната, епителната и нервната тъкани. Той е един от основните компоненти на извънклетъчния матрикс, допринася значително за клетъчната пролиферация и миграция. Средностатистически мъж, с тегло 70 кг. съдържа приблизително 15 грама хиалуронан в организма, от която една трета се преработва (разгражда и синтезира) всеки ден.
 

Хиалуроновата киселина е известна като „ключът към фонтана на младостта”, тъй като се забелязва, че някои хора, които приемат големи количества от нея, живеят до дълбока старост. Възможно ли е да се окаже средство срещу стареенето?
 

Учените в последно време се фокусират над възможните анти-стареещи ползи от хиалуроновата киселина, позната още като хиалурон или HA. В разказ, озаглавен „Селото на дългия живот: Възможно ли е хиалуроновата киселина да бъде средство срещу стареенето?”, фокусът е върху селска местност в Япония, наричана Юзури хара, където хората обикновено живеят продължително и често имат отлична кожа на 80 или дори на 90 години. Повече от 10 процента от населението в селото е на 85 или повече години, което е около десет пъти над средната норма.
 

Някои изследвания предполагат, че причината жителите на Юзури хара, познато като „Селото на дългия живот”, да се радват на такава дълговечност и здраве основно се дължи на местния уникален хранителен режим, включващ нишестен зеленчук, който е особено богат на HA. На практика, голяма фармацевтична компания в Япония започва „Проучване и Развиване” на лекарствена добавка, съдържаща HA. При тестване на лекарството върху 1000 субекта, около половината съобщават за по-гладка кожа и дори подобрено зрение. Хиалуроновата киселина е доказала ефективността си за смазване на артритни стави, а някои анализи показват позитивни резултати от нейното инжектиране в тях, забавяйки нуждата от замяна на ставата, тъй като киселината представлява компонент от естествената смазваща течност в тялото.
 

Как въздейства хиалуроновата киселина?
 

Hyaluronic Acid се съдържа в изобилие при раждането, но нейните нива постепенно намаляват с времето. Това понижение вероятно представлява голяма част от наблюдавания процес на стареене. Хиалуроновата киселина се намира в дълбоките слоеве на кожата, познати като дерма и се предполага, че насърчава поддържането на гладка кожа, поради свойството да задържа вода. Тя очевидно помага и при лекуване на кожни рани и някои други проблеми.
 

Функцията на хиалуроновата киселина е да облекчава и смазва. Тя присъства в целия организъм в големи количества в много места, където хора с наследствени нарушения в съединителната тъкан страдат от проблеми, като стави, сърдечни клапи и очи. Аномалиите, свързани с хиалуроновата киселина са често знак за проблеми със съединителната тъкан. Интересно е, че те са срещани биохимични аномалии при повечето индивидуални характеристики на нарушения на съединителната тъкан като пролапс на митралната клапа, ТМС, остеоартрит, и кератоконус.
 

Защо да се приема хиалуронова киселина?
 

Хиалуроновата киселина помага за поддържането на колагеновите нива. При нормални обстоятелства, намаляването на колаген се смята за основен фактор за нерегулярност на елсатичността и тона на кожата, нещо често асоциирано с наблюдавания процес на стареене.
 

Хиалуроновата киселина изгражда около 80% от човешкото око, факт, който изненадва някои хора. Тя е вид амортисьор в ретината в ретината, който помага за предпазване на окото от травма. Едва отскоро хиалуроновата киселина се счита за ефективна при форма на орален прием, макар отдавна да се използва, посредством инжектиране в ставите.
 

Тя се използва изключително за коригиране на голяма част от проблемите, открити при нарушения в съединителната тъкан, като фрактури, проблеми с очите, лошо заздравяване на рани и преждевременно набръчкване на кожата. Логично е да се възприеме вероятността, че хиалуроновата киселина въздейства за коригиране на тези проблеми, тъй като дефекти или недостиг, свързани с нея, представляват първоначалната причина, водеща до тях.

Хранителни стойности за 1 капсула:

Хиалуронова киселина  40 мг
Напишете отзив

Бележка: HTML не е преведен!
    Лош           Добър

 • Дocтaвĸaта нa пpoдyĸти, закупени онлайн на www.nіtrоtіgеr.соm, ce ocъщecтвявa oт ĸypиepcĸa фиpмa ЕКОНТ в paмĸитe нa 24 чaca cлeд пoтвъpждaвaнe нa пopъчĸaтa или cпopeд гpaфиĸa зa paзнoc нa ĸypиepcĸaтa фиpмa. 
 • Πpи пopъчĸи нa oбщa cтoйнocт дo 30лв. цeнaтa нa дocтaвĸaтa e 3лв.
 • Πpи пopъчĸи нa oбщa cтoйнocт нaд 30лв. дocтaвĸaтa e бeзплaтнa.
 • Bcичĸи пpaтĸи, пpиeти дo 15:30 чaca ce изпpaщaт в cъщия paбoтeн дeн и ce дocтaвят нa cлeдвaщия paбoтeн дeн или cпopeд гpaфиĸa зa paзнoc нa ЕКОНТ зa cъoтвeтнoтo нaceлeнo мяcтo.
 • Πpaтĸитe, пpиeти cлeд 15:30 чaca ce изпpaщaт нa cлeдвaщия paбoтeн дeн.
 • Дocтaвĸaтa ce извъpшвa в paмĸитe нa paбoтнoтo вpeмe 9:00ч.-18:00ч. нa пocoчeния oт вac aдpec.
 • Πлaщaнeтo ce извъpшвa в бpoй нa ĸypиepa, дocтaвил пpaтĸaтa. 
Хиалуронова киселина
 • Производител: HAYA LABS
 • Код на продукта: PRODUCT_5073
 • Наличност: 9
 • 24.00 лв

Тагове: HAYA LABS HYALURONIC ACID 40 MG / 30 CAPS, ,