НАЗАД

HAYA LABS SAME 50 MG / 30 TABS

HAYA LABS SAME 50 MG / 30 TABS

SAMe е вещество с редица позитиви от Американския производител Haya Labs доказало се с времето и с прикрепени редица клинични изследвания проведени с групи от хора. Продукта е абсолютно безвреден при умерени дозировки и може да намери приложение при хора с различни проблеми или такива, които искат да подобрят цялостното си здраве.

Ефекти и предимства:

    Лесна за преглъщане таблета
    Редуцира лошите ефекти от ксеноестрогените
    Силен антиоксидант
    Благотворно влияние върху ставния апарат
    Противовъзпалителен ефект
    Регулира хормоните отговорни за настроението и влияе благотворно
    Редуцира стреса
    Регенерира здравето на черния дроб и регулира производството на жлъчка

Ксено естрегените , токсините и как да се справите с тях ?

Модерния ни начин на живот често е предпоставка за акумулиране на редица ксеноестрогени. Повече за тях сме споменали тук. В някои случаи ксеноестрогените в организма са повече от естествено произвеждания естроген. Доказаните причини за тази естрогеновова доминантност включват използването на пластмасови и нефтени изделия в ежедневието, прилагането на козметика като дезодоранти и сапуни, почистването с битова химия и попадането на пестициди в храната.

Тук HAYA LABS SAMe пряко участва в тяхното неутрализиране във втората фаза на детоксикация на черния дроб. В нея, към токсичните вещества се добавя сяра, специфични аминокиселини или органични киселини, след което се изхвърлят навън от организма. Като освободи своите метилови групи, SAMe става част и от друг сложен процес - този на транссулфуриране. Като част от този процес, SAMe става жизненоважен компонент за синтез на всички съединения в организма, които съдържат сяра, включително глутатион и таурин. Те са от решаващо значение за процеса на детоксикация на черния дроб. S-аденозил метионин (SAMe) В организма съществуват редица вещества, които пряко участват в метаболизма и ензимните реакции. Някои от тези вещества се наричат метилови донори, като тяхната основна роля е да осигуряват метилови групи към другите молекули в тялото. Един от най-мощните метилови донори се явява S-Аденозилметионина – вещество, което често се оказва в дефицит.

Още позитиви от употребата на SAMe:
Друго приложение и допълнителни ползи Преглед на клиничната ефикасност на веществото за лечение на депресия, остеоартрит и чернодробна болест е публикуван 2002 от Агенция за изследване и качество в здравеопазването. Този доклад е базиран на литературни данни за лечение на депресия, остеоартрит и чернодробна болест, публикувани до 2000. В него се откриват 102 значими проучвания: 47 за депресия, 14 за остеоартрит и 41 за чернодробна болест. Най-широката употреба на HAYA LABS SAMe се свръзва с улесняване производството на ДНК, обмяната на витамини В и действието на невротрансмитерите. HAYA LABS SAMe влияе положително върху настроението и има болкоуспокояващ ефект. Също така, се използва и за възстановяване на съединителната тъкан и укрепване на ставите, както и при нарушени чернодробни функции. Допълнителен положителен ефект - подобрява чернодробното здраве Растителните екстракти използвани за хепатопротекция като Бял трън (Магарешки бодил - Milk Thistle) и Астрагалус всъщност притежават само антиоксидантни свойства и се използват основно за профилактика. HAYA LABS SAMe е далеч по-потентен и действието му е много по-комплексно. Той може да се използва не само за првентивност, но и за регенеративност на вече увредения черен дроб.

Как помага на черния дроб и регенерацията му ?

Начинът на въздействие се свърза с увеличаването на чернодробните концентрации на глутатион и засилването на метилиращите процеси. S- аденозил метионинът е прекурсор във формирането на сулфурираните съединения (цистеин, таурин, глутатион, CoA) чрез трансулфорилиране. Така HAYA LABS SAMe повишава чернодробните нива на глутатион, който е най- мощният антиоксидант в черния дроб и е много важен в чернодробната детоксикация. В черния дроб съединението поддържа механизмите, предотвратяващи появата на холестазата (задържане на жлъчен сок). При чернодробна цироза е установено значително понижение на S-Аденозилметионин в черния дроб, което от своя страна крие риск от появата на жлъчен застой. Допълнителното приемане на S-Аденозилметионин от пациенти с цироза води до възстановяване на неговото количество и съответно предотвратява застоя на жлъчен сок.

Изследванията показват подобни резултати както при хора с хронични чернодробни заболявания, така и при здрави лица, използващи SAMe за профилактика.

Допълнителен положителен ефект - подобрява настроението

HAYA LABS SAMe преминава кръвно-мозъчната бариера, а медиираното от него трансметилиране е важно за формирането на невротрансмитерите в ЦНС, включително катехоламините (допамин, норадреналин, адреналин), серотонин, мелатонин и хистамин. При профилактична употреба това води до стимулиране на мозъчните функции и подобряване на настроението.

Допълнителен положителен ефект - възстановява ставите

Няколко добре планирани клинични изпитания показват, че SAMe може да понижи болката и възпалението в ставите, както и да подпомогне възстановяването на хрущяла. В някои краткосрочни изследвания (с продължителност 4-12 седмици) при възрастни с остеоартрит, суплемент със SAMe е също толкова ефективен, колкото нестероидните противовъзпалителни лекарства като например ибупрофен и напроксен. Резултатите са значително по-лека сутрешна скованост, понижена болка, намаляване на подуването и по-добра свобода на движение. В същото време, HAYA LABS SAMe не притежава страничните ефекти на тези лекарства. Изследванията обобщават, че се постига по-добър ефект, когато суплементът се използва по-продължително време.

Брой таблети в разфасовка: 30
Брой дози в разфасовка: 30
Една доза : 1 таблета
Препоръчителен прием: 1 таблета дневно препоръчително на гладно. При нужда дозировката може да се удвои.

Хранителни стойности за 1 таблетка:

С-аденозил метионин  50 мг

Напишете отзив

Бележка: HTML не е преведен!
    Лош           Добър

 • Дocтaвĸaта нa пpoдyĸти, закупени онлайн на www.nіtrоtіgеr.соm, ce ocъщecтвявa oт ĸypиepcĸa фиpмa ЕКОНТ в paмĸитe нa 24 чaca cлeд пoтвъpждaвaнe нa пopъчĸaтa или cпopeд гpaфиĸa зa paзнoc нa ĸypиepcĸaтa фиpмa. 
 • Πpи пopъчĸи нa oбщa cтoйнocт дo 30лв. цeнaтa нa дocтaвĸaтa e 3лв.
 • Πpи пopъчĸи нa oбщa cтoйнocт нaд 30лв. дocтaвĸaтa e бeзплaтнa.
 • Bcичĸи пpaтĸи, пpиeти дo 15:30 чaca ce изпpaщaт в cъщия paбoтeн дeн и ce дocтaвят нa cлeдвaщия paбoтeн дeн или cпopeд гpaфиĸa зa paзнoc нa ЕКОНТ зa cъoтвeтнoтo нaceлeнo мяcтo.
 • Πpaтĸитe, пpиeти cлeд 15:30 чaca ce изпpaщaт нa cлeдвaщия paбoтeн дeн.
 • Дocтaвĸaтa ce извъpшвa в paмĸитe нa paбoтнoтo вpeмe 9:00ч.-18:00ч. нa пocoчeния oт вac aдpec.
 • Πлaщaнeтo ce извъpшвa в бpoй нa ĸypиepa, дocтaвил пpaтĸaтa. 
С-аденозил метионин
 • Производител: HAYA LABS
 • Код на продукта: PRODUCT_5131
 • Наличност: 9
 • 17.00 лв

Тагове: HAYA LABS SAME 50 MG / 30 TABS, ,