НАЗАД

PEAK Gaba XT 120caps 950mg

PEAK Gaba XT 120caps 950mg

GABA, или по-точно гама-аминобутирова киселина, е аминокиселина от непротеинов произход и биогенен амин (производно) на глутаминовата киселина, т.е GABA може да се синтезира ендогенно от глутаминова киселина. По различни механизми GABA може ефективно да стимулира увеличаването на мускулната маса и сила и да съкрати времето за възстановяване. GABA е основният инхибиторен невротрансмитер в централната нервна система (ЦНС). От тук следва, че тя е и естественият релаксант, който подпомага и подобрява качеството на съня. Нейният релаксиращ ефект се предизвиква от активирането на GABA-бензодиазепиновите рецептори (GABA-A рецептори), което се свързва с намаляване на възбуждането (и натоварването) на клетките. Освен това, GABA може да увеличи образуването на алфа-вълните, които са свързани с релаксацията. В този контекст, GABA може да има и успокояващ ефект върху мускулите.


Наскоро, все повече се обсъжда положителното въздействие на GABA върху секрецията на HGH и нивата на HGH в кръвта. HGH стимулира мощно мускулния растеж и възстановяването. Всеки спортист, практикуващ спорт за издръжливост, следва да модулира HGH по естествен път и доколкото това е възможно, с помощта на GABA.


Приемането на GABA като добавка може да подобри значително възстановяването и мускулния растеж след интензивни тренировъчни сесии, защото GABA потиска стреса и намалява стресовите хормони, модулира действието на HGH и подобрява релаксацията и съня по естествен начин.


Начин на приемане: 1 до 3 капсули преди сън, с повече вода