НАЗАД

SWANSON ENHANCED PQQ WITH UBIQUINOL

SWANSON ENHANCED PQQ WITH UBIQUINOL

Оптимизирайте своята умствена и физическа активност по всяко време и във всяка възраст с двойнодействащата, енергизираща добавка на Суонсън с убиквинол.  Един от най-често срещаните симптоми сред мъжете и жените с напредването на възрастта е загубата на жизнена енергия. С течение на годините, дори тези от нас, които обикновено са в добро здраве, често откриват, че нямат нужната енергия и издръжливост. Това се случва както на умствено, така и на физическо ниво. Този факт може да има отрицателно въздействие не само върху ежедневните ни дейности, но и върху нашето здраве в дългосрочен план. Нашата подобрена формула PQQ с убиквинол(CoQ10) ще се справи с този проблем. Добавката комбинира две от най-обещаващите допълнителни хранителни вещества за стимулиране на производството на енергия на клетъчно ниво, така че да можете да поддържате жизнеността си и нивата на енергията си високи във всяка възраст и по всяко време

Убиквинол (CoQ10)

Коензим Q10 (CoQ10) е една много важна молекула за производството на енергия в клетките – тя подпомага митохондриите, органелите произвеждащи енергия в клетките, да вършат своята работа ефикасно и това в следствие води до по-добро клетъчно здраве. CoQ10 е известен още като псевдовитамин, защото не е необходимо той да се суплементира (човешкият организъм може да го произвежда) но тази молекула е важна за тялото толкова колкото са необходими витамините и приемът ѝ от хранителни добавки може да доведе до по-добро справяне и контролиране на множество медицински състояния. Приемането на CoQ10 може също така да подобри клетъчния енергиен статут и  на хора без здравословни състояния и затова тази молекула се препоръчва като един от основните суплементи, които би следвало да се приемат от повечето хора. Други имена на CoQ10 са Убиквинол и Убиквинон, защото това са различни форми, в които тази молекула може да съществува в тялото, но двата варианта могат да се преобразуват един в друг в тялото и двата могат да се суплементират от външни източници. CoQ10 също така се съдържа и в различни храни – месото (телешко, свинско, пилешко) има най-висока концентрация; рибата, млечните продукти, яйцата и ядките са по-бедни източници; растенията не са добър източник на този нутриент. Проблемът е, че най-добрата концентрация на CoQ10 е в сърдечния мускул и черния дроб на животните и тъй като повечето хора не консумират тези животински органи често, приемането на суплемент е по-практичния вариант.

Немалко болести се свързват с понижени нива на CoQ10 – фибромиалгия, пост-миокарден инфаркт, депресия, синдром на Прадър-Уили, мъжко безплодие, болест на Пейрони, мигрена, и болест на Паркинсон; честите пушачи също имат ниски нива на CoQ10. Ако човек е диагностициран с някоя от тези болести, то суплементирането с CoQ10 е препоръчително и това важи с най-голяма сила за хората преживели сърдечен удар или пациентите с фибромиалгия. Здравите хора също могат да се възползват от прием на CoQ10, тъй като молекулата може да подобри кръвния поток и да защити кръвоносните съдове от щета причинена от оксидирани молекули на холестерола, а също и да намали натрупването на плака по артериите.

Различни количества при суплементиране са тествани и дози в рамките на 30 мг до 400-500 мг е доказано да са ефективни в увеличаването на нивата на Убиквинол в кръвта и тъканите. Най-често препоръчваната доза е около 90-120 мг на ден приемана с храна, което увеличава усвояването и съхранението на молекулата. Най-добре е приемът да бъде с хранене съдържащо мазнини, тъй като CoQ10 е мастно разтворим нутриент и повечето суплементи използват мастно-базирани суспензии за доставяне на CoQ10. Съществуват и патентовани водно-базирани версии, които показват подобна биодостъпност, ефикасност и безопасност и затова е въпрос на предпочитание коя версия човек реши да използва. Относно безопасността, доказано е, че CoQ10 няма никакви странични или негативни ефекти с дози от 900 мг след дългосрочна употреба и приемът на препоръчителните дози по никакъв начин не трябва да притеснява потребителите.

Множество изследвания с хора са тествали ефектите от суплементиране с CoQ10 и те показват резултати с важни за здравето заключения. Приемът на CoQ10 може да намали нивата на оксидативен стрес в тялото, понижи кръвното налягане, подобри кръвния поток (особено при състояния характеризирани с увеличен оксидативен стрес и влошен кръвопоток), подобри състоянието и функцията на кръвоносните съдове, увеличи антиоксидантните ензими в тялото, и да подобри качеството на живота като цяло (особено на болни хора). Полезно е да се приема CoQ10 и от редовно спортуващи хора – оксидативния стрес и умората от тренировките са намалени при суплементиране с тази молекула; хора с миокарден инфаркт могат да подобрят тренировъчния си капацитет; намалена мускулна щета в следствие на интензивни тренировки също е установен ефект от прием на CoQ10; трениращите индивиди, които вземат суплемента могат да очакват намалено усещане за натоварване при спортуване, което означава, че те могат по-добре да толерират и спазват спортните си режими. Множество медицински проблеми могат да бъдат подобрени чрез суплементиране с CoQ10 – има установени сериозни ефекти за намалението на симптомите на фибромиалгия (хронични мускулни болки, умора, проблеми със съня, и болезнени и чувствителни точки по тялото) и симптомите на болестта на Пейрони (това е вид еректилна дисфункция); съществуват доказателства за намаляване на симптомите на болестта на Паркинсон, а също и за понижаване на симптомите и честотата на мигрени и главоболия; неплодородните мъже могат също да очакват покачване на тестостероновите си нива и общото качество на спермата им е подобрено с прием на CoQ10 суплементи. Като цяло, страдащите от различни болести и повечето здрави индивиди могат да се възползват от приемането на CoQ10, тъй като само позитивни резултати без никакви странични ефекти са установявани при клинични изследвания с хора.

Пиролоквинолин квинон (PQQ)

Пиролоквинолин квинон е малка витамино-подобна молекула, която се среща във всяка клетка в човешкото тяло. В наши дни тя не се приема за витамин, но преди се е смятала за един от витамините поради есенциалната си функция. Тя е част от антиоксидантната система на клетката тъй като модулира определени протеини и молекули така че тялото да може да поддържа правилен баланс между оксидативните и антиоксидативните процеси протичащи в клетката. Този баланс е важен, защото той позволява на организма да остане в хомеостаза и когато един друг антиоксидант (глутатион) „презареди” PQQ, то тази молекула може да извършва функцията си за хиляди такива про- и анти- оксидативни цикли. Това, в последствие, означава, че тялото може да издържа по-добре на неблагоприятни условия както от външен (от средата) така и от вътрешен (патологичен) характер. Другата критична функция на PQQ е да стимулира растежа, броя и ефикасността на органелите в клетката отговорни за производството на енергия - митохондриите. Здравето на тези „малки двигатели” е от изключително значение за всички телесни процеси и ползите от суплементирането с PQQ са най-вече резултат от подобрена митохондриална функция, стабилност и количество. Много проучвания с животни и хора доказват, че приемът на PQQ увеличава работоспособността на митохондриите с всякакви неврологични, сърдечни и метаболитни ползи на лице. Основните начини, чрез които PQQ задейства митохондриалното развитие активират гени, които се проучват за тяхното значение в правенето на човешкото тяло по-издръжливо, с подобрен метаболизъм и по-устойчиво на стареене. Една допълнителна важна роля на PQQ е да стимулира молекулярни пътеки и да променя функцията на протеини в клетката, за да стимулира растежа и развитието на организма (особено важно за млади хора и деца). Дефицитът на PQQ в ранна възраст е свързан със забавен растеж и развитие, които могат да бъдат коригирани чрез суплементиране (проучванията по този въпрос са все още в ранна фаза). Очевидно е, че има много потенциал във включването на тази молекула в режима на прием на добавки на даден човек.

PQQ може да се приема чрез консумацията на храни като: ферментирали соеви зърна, зелени соеви зърна, спанак, тофу, зелен чай, зелени чушки, и други. Но количеството на PQQ в храната е твърде ограничено и е много непрактично човек да се опитва да се възползва от ползите му като разчита само на тези храни. Повечето проучвания използват количества постижими само с прием на хранителни добавки. Основните ефекти от приема на PQQ открити до сега са свързани с различни системи в тялото и вземането на това вещество може да има както общи ефекти засягащи цялото тяло така и по-специфично действие при определени състояния. Пиролоквинолин квинон е доказан да намаля основни маркери за възпалителни процеси в организма на здрави хора до около 50% - очевидно това е полезно тъй като много модерни болести и състояния свързани с начина на живот се обвързват с прекомерно високи нива на възпаление. При хора страдащи от проблеми със съня PQQ може да подобри качеството на съня, да намали усещането за болка, и да минимизира стреса значително. Благодарения на функцията си в клетъчните антиоксидантни системи, установено е, че той намаля нивата на оксидиране в определени състояния и PQQ е доказан да намаля нивата на умора при възрастни индивиди, които докладват проблеми в енергийните си нива – това е най-вероятно заради функцията му в подобряване на митохондриалната работоспособност. Други потенциални ползи от приема на PQQ включват: защита от радиация, подобрена инсулинова чувствителност, и увеличена периферна (извън мозъка) неврогенеза (създаване на нови неврони).

Относно неврогенезата, голямо количество проучвания се фокусират върху действието на PQQ в нервната система и неговия ефект при различни неврологични състояния. Доказано е, че PQQ намаля прекомерното натрупване на специфични невротрансмитъри в мозъка, което е токсично за невроните. PQQ може да оказва директна невронна защита при болестта на Паркинсон благодарение на: защитата, която оказва върху количеството и функциите на митохондриите, стимулирането на антиоксидантни гени и потискането на клетъчна смърт. PQQ може също да доведе до подобрена неврогенеза и намален брой пристъпи и припадъци, които са резултат от патологично сигнализиране на различни неврохормони. Това е и причината веществото да се изследва за анти-епилептични цели. Защита от мозъчен удар и мозъчни щети е също елемент от списъка с ползи от този суплемент. От голяма важност е, че суплементирането с PQQ може да предпазва от влошаването на паметта в следствие на интоксикация с живак, липса на кислород, оксидативен стрес и остаряване. Комбинацията от Коензим Q10 и PQQ е тествана в няколко различни човешки проучвания и резултатите са обнадеждаващи. Ефекта от приема на комбинацията от двата продукта е установен да бъде по-силен отколкото суплементирането само с едното вещество за вербалната памет и когнитивната функция на изследваните индивиди. Това означава, че потребителите могат да очакват подобрение или поне поддържане на когнитивната си функция и паметта си с остаряването

PQQ е химично съединение, което има потенциала да лекува много различни медицински състояния. В същото време той се изследва и като продукт с цел превенция на болести. PQQ има потенциала да подобри сърдечно-съдовото здраве (чрез намаление на триглицеридите в кръвта), метаболитната функция (чрез увеличаване на инсулиновата чувствителност и бързината на метаболизма), костната маса (чрез понижаване на разграждането на костите), и мускулната и имунната функция. Голямата му сила, обаче, е в подобряване на енергийните нива, издръжливостта, и паметта – все неща, с които хората срещат проблеми при остаряване. PQQ е безопасен и без никакви странични ефекти когато се приемат препоръчителните дози и тъй като по-големи дози все още не са изследвани, най-добре е да се избягва предозиране. Прием от дори малки количества като 2 мг води до установяване на биоактивност на веществото, а дозите най-често използвани за описаните цели варират между 20 мг и 40 мг на ден

Други съставки: Средноверижни триглицериди, Желатин, Глицерин, пречистена вода, Пчелен восък, Карамелов цвят

Препоръчителен прием: Като хранителна добавка, приемайте по една капсула на ден с вода

ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Не приемайте този продукт, ако сте бременна или кърмите

Kaneka Ubiquinol ™ е търговска марка на Kaneka Corporation

Една доза: 1 капсула

Препоръчителна дневна доза: 1 капсула


Напишете отзив

Бележка: HTML не е преведен!
    Лош           Добър

 • Дocтaвĸaта нa пpoдyĸти, закупени онлайн на www.nіtrоtіgеr.соm, ce ocъщecтвявa oт ĸypиepcĸa фиpмa ЕКОНТ в paмĸитe нa 24 чaca cлeд пoтвъpждaвaнe нa пopъчĸaтa или cпopeд гpaфиĸa зa paзнoc нa ĸypиepcĸaтa фиpмa. 
 • Πpи пopъчĸи нa oбщa cтoйнocт дo 30лв. цeнaтa нa дocтaвĸaтa e 3лв.
 • Πpи пopъчĸи нa oбщa cтoйнocт нaд 30лв. дocтaвĸaтa e бeзплaтнa.
 • Bcичĸи пpaтĸи, пpиeти дo 15:30 чaca ce изпpaщaт в cъщия paбoтeн дeн и ce дocтaвят нa cлeдвaщия paбoтeн дeн или cпopeд гpaфиĸa зa paзнoc нa ЕКОНТ зa cъoтвeтнoтo нaceлeнo мяcтo.
 • Πpaтĸитe, пpиeти cлeд 15:30 чaca ce изпpaщaт нa cлeдвaщия paбoтeн дeн.
 • Дocтaвĸaтa ce извъpшвa в paмĸитe нa paбoтнoтo вpeмe 9:00ч.-18:00ч. нa пocoчeния oт вac aдpec.
 • Πлaщaнeтo ce извъpшвa в бpoй нa ĸypиepa, дocтaвил пpaтĸaтa. 
Пиролохинолин хинон с убиквинол
 • Производител: SWANSON
 • Код на продукта: PRODUCT_4407
 • Наличност: 10
 • 91.00 лв

Тагове: SWANSON ENHANCED PQQ WITH UBIQUINOL, ,