НАЗАД

SWANSON HAWTHORN & COQ10

SWANSON HAWTHORN & COQ10

Радвайте се повече на живота във всяка възраст с естествената енергийна подкрепа на комбинацията от глог и CoQ10. Много хора казват, че възрастта е само една цифра, но те със сигурност усещат, че нивата на енергия падат.

Ние от Суонсън съчетахме комбинацията от Глок и CoQ10 в една формула за здравето на сърцето, за общото здраве на организма и високи нива на енергия в клетките.

Глог

Глогът е храст или малко дърво, което е широко разпространено в умерените региони на северното полукълбо в Европа, Азия и Северна Америка. Листата, плодовете и цветовете му се използват за различни болести и състояния в традиционната медицина. Това растение е също проучвано в много клинични изследвания с хора, за да се установят научно предполагаемите му ползи и резултатите от тях са доста интересни и обнадеждяващи. Глогът се използва основно за проблеми със сърцето и кръвоносните съдове като сърдечна недостатъчност, високо кръвно налягане, атеросклероза, нерегулярен сърдечен пулс, и висок холестерол. Някои индивиди намират ползи от използването на билката при храносмилателни проблеми като диария, лошо храносмилане и стомашно разстройство. Други ползи от глога са подобряване на уринирането, намаляване на тревожността, и справянето с чревни инфекции. Това растение се консумира по целия свят в различни форми като сладко, желе, билкови отвари, таблетки и хранителни добавки.

Растението глог има високо съдържание на фитохимикали, които се смятат за отговорни за здравословните му ефекти върху сърцето и останалите му ползи. Танини, флавоноиди, проантоцианидини, и фенолични киселини са някои от по-известните и проучвани вещества, които подпомагат сърцето в произвеждането на по-добри контракции, водят до подобрени сигнали от нервната система и разширяват кръвоносните съдове. Съдържанието на проантосианидин в глога е основния фактор смятан за понижаването на кръвното налягане чрез отпускането на периферните кръвоносни съдове. Друг позитивен ефект от приема на глог е намаляването на холестерола и мастните киселини в кръвта и хората с висок холестерол могат определено да подобрят здравето си чрез консумацията на суплементи с тази билка. Допълнителни ползи от суплементирането с глог са намалени нива на мазнини в черния дроб и аортата (най-голямата артерия близо до сърцето) и също така силен антиоксидантен ефект. Смята се, че глогът намаля холестерола в кръвта чрез понижаване на производството му в организма и чрез увеличаване на изхвърлянето му с жлъчните киселини.

Сърдечно-съдовите болести са сериозен проблем за увеличаващ се брой хора. Много от лекарствата за тези състояния имат сериозни странични ефекти и по-здравословни опции са силно необходими. Глогът представлява такава атрактивна опция за хора със сърдечни болести, а също така и за здрави хора, които могат да приемат билката с превантивна цел. Много клинични изследвания с хора са доказали, че екстрактът от глог може значително да подобри симптомите на сърдечна недостатъчност и повечето индивиди могат да използват билката за превенция на сърдечно-съдови проблеми благодарение на факта, че глогът има силен антиоксидантен, противовъзпалителен и предпазващ сърцето ефект. Растението е доказано да предпазва сърцето от патологични деформации, да намаля риска от тромбози (запушване на кръвоносните съдове), и да има анти-аритмичен ефект.

Безопастността от приема на глог е тествана в различни проучвания и основното заключение е, че тази билка и екстрактите ѝ са без странични и негативни ефекти когато тя се приема в препоръчителните количества. Тъй като глогът е бавно действащ суплемент, най-добре е той да се приема поне един до два месеца, за да има благоприятен ефект върху организма. Дозите, които са тествани варират между 160 мг и 1800 мг на ден в два или три разделени приема и точната препоръчителна доза не е установена заради различните начини на приготвяне на билката и произхода на растението. Препоръчително е потребителите да закупуват екстракти и суплементи съдържащи глог само от доверени търговци с безупречна репутация, тъй като полезните ефекти от тази билка са изключително зависими от нейния произход, начин на прерабокта, пакетиране и складиране.

Коензим Q10 (CoQ10)

Коензим Q10 (CoQ10) е една много важна молекула за производството на енергия в клетките – тя подпомага митохондриите, органелите произвеждащи енергия в клетките, да вършат своята работа ефикасно и това в следствие води до по-добро клетъчно здраве. CoQ10 е известен още като псевдовитамин, защото не е необходимо той да се суплементира (човешкият организъм може да го произвежда) но тази молекула е важна за тялото толкова колкото са необходими витамините и приемът ѝ от хранителни добавки може да доведе до по-добро справяне и контролиране на множество медицински състояния. Приемането на CoQ10 може също така да подобри клетъчния енергиен статут и  на хора без здравословни състояния и затова тази молекула се препоръчва като един от основните суплементи, които би следвало да се приемат от повечето хора. Други имена на CoQ10 са Убиквинол и Убиквинон, защото това са различни форми, в които тази молекула може да съществува в тялото, но двата варианта могат да се преобразуват един в друг в тялото и двата могат да се суплементират от външни източници. CoQ10 също така се съдържа и в различни храни – месото (телешко, свинско, пилешко) има най-висока концентрация; рибата, млечните продукти, яйцата и ядките са по-бедни източници; растенията не са добър източник на този нутриент. Проблемът е, че най-добрата концентрация на CoQ10 е в сърдечния мускул и черния дроб на животните и тъй като повечето хора не консумират тези животински органи често, приемането на суплемент е по-практичния вариант.

Немалко болести се свързват с понижени нива на CoQ10 – фибромиалгия, пост-миокарден инфаркт, депресия, синдром на Прадър-Уили, мъжко безплодие, болест на Пейрони, мигрена, и болест на Паркинсон; честите пушачи също имат ниски нива на CoQ10. Ако човек е диагностициран с някоя от тези болести, то суплементирането с CoQ10 е препоръчително и това важи с най-голяма сила за хората преживели сърдечен удар или пациентите с фибромиалгия. Здравите хора също могат да се възползват от прием на CoQ10, тъй като молекулата може да подобри кръвния поток и да защити кръвоносните съдове от щета причинена от оксидирани молекули на холестерола, а също и да намали натрупването на плака по артериите.

Различни количества при суплементиране са тествани и дози в рамките на 30 мг до 400-500 мг е доказано да са ефективни в увеличаването на нивата на Убиквинол в кръвта и тъканите. Най-често препоръчваната доза е около 90-120 мг на ден приемана с храна, което увеличава усвояването и съхранението на молекулата. Най-добре е приемът да бъде с хранене съдържащо мазнини, тъй като CoQ10 е мастно разтворим нутриент и повечето суплементи изпозват мастно-базирани суспензии за доставяне на CoQ10. Съществуват и патентовани водно-базирани версии, които показват подобна биодостъпност, ефикасност и безопастност и затова е въпрос на предпочитание коя версия човек реши да използва. Относно безопастността, доказано е, че CoQ10 няма никакви странични или негативни ефекти с дози от 900 мг след дългосрочна употреба и приемът на препоръчителните дози по никакъв начин не трябва да притеснява потребителите.

Множество изследвания с хора са тествали ефектите от суплементиране с CoQ10 и те показват резултати с важни за здравето заключения. Приемът на CoQ10 може да намали нивата на оксидативен стрес в тялото, понижи кръвното налягане, подобри кръвния поток (особено при състояния характеризирани с увеличен оксидативен стрес и влошен кръвопоток), подобри състоянието и функцията на кръвоносните съдове, увеличи антиоксидантните ензими в тялото, и да подобри качеството на живота като цяло (особено на болни хора). Полезно е да се приема CoQ10 и от редовно спортуващи хора – оксидативния стрес и умората от тренировките са намалени при суплементиране с тази молекула; хора с миокарден инфаркт могат да подобрят тренировъчния си капацитет; намалена мускулна щета в следствие на интензивни тренировки също е установен ефект от прием на CoQ10; трениращите индивиди, които вземат суплемента могат да очакват намалено усещане за натоварване при спортуване, което означава, че те могат по-добре да толерират и спазват спортните си режими. Множество медицински проблеми могат да бъдат подобрени чрез суплементиране с CoQ10 – има установени сериозни ефекти за намалянето на симптомите на фибромиалгия (хронични мускулни болки, умора, проблеми със съня, и болезнени и чувствителни точки по тялото) и симптомите на болеста на Пейрони (това е вид еректилна дисфункция); съществуват доказателства за намаляване на симптомите на болеста на Паркинсон, а също и за понижаване на симптомите и честотата на мигрени и главоболия; неплодородните мъже могат също да очакват покачване на тестостероновите си нива и общото качество на спермата им е подобрено с прием на CoQ10 суплементи. Като цяло, страдащите от различни болести и повечето здрави индивиди могат да се възползват от приемането на CoQ10, тъй като само позитивни резултати без никакви странични ефекти са установявани при клинични изследвания с хора

Други съставки:
Хипромелоза (растителна капсула), Микрокристална целулоза (растително влакно), Малтодекстрин, Магнезиев стеарат, Силициев диоксид

Препоръчителен прием: Като хранителна добавка, приемайте по една вегетарианска капсула от един до два пъти на ден с храна и вода

ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Консултирайте се с вашия лекар преди употреба, ако сте бременна, кърмите или приемате медикаменти, по-специално лекарства, предписани за сърдечно-съдови заболявания

Една доза: 1 капсула

Препоръчителна дневна доза: 2 капсули


Напишете отзив

Бележка: HTML не е преведен!
    Лош           Добър

 • Дocтaвĸaта нa пpoдyĸти, закупени онлайн на www.nіtrоtіgеr.соm, ce ocъщecтвявa oт ĸypиepcĸa фиpмa ЕКОНТ в paмĸитe нa 24 чaca cлeд пoтвъpждaвaнe нa пopъчĸaтa или cпopeд гpaфиĸa зa paзнoc нa ĸypиepcĸaтa фиpмa. 
 • Πpи пopъчĸи нa oбщa cтoйнocт дo 30лв. цeнaтa нa дocтaвĸaтa e 3лв.
 • Πpи пopъчĸи нa oбщa cтoйнocт нaд 30лв. дocтaвĸaтa e бeзплaтнa.
 • Bcичĸи пpaтĸи, пpиeти дo 15:30 чaca ce изпpaщaт в cъщия paбoтeн дeн и ce дocтaвят нa cлeдвaщия paбoтeн дeн или cпopeд гpaфиĸa зa paзнoc нa ЕКОНТ зa cъoтвeтнoтo нaceлeнo мяcтo.
 • Πpaтĸитe, пpиeти cлeд 15:30 чaca ce изпpaщaт нa cлeдвaщия paбoтeн дeн.
 • Дocтaвĸaтa ce извъpшвa в paмĸитe нa paбoтнoтo вpeмe 9:00ч.-18:00ч. нa пocoчeния oт вac aдpec.
 • Πлaщaнeтo ce извъpшвa в бpoй нa ĸypиepa, дocтaвил пpaтĸaтa. 
Глог и коензим Q10
 • Производител: SWANSON
 • Код на продукта: PRODUCT_4401
 • Наличност: 10
 • 81.20 лв

Тагове: SWANSON HAWTHORN & COQ10, ,